Pureći prutići

Ovaj način pripreme je tradicionalan način pripreme hrskavih pilećih ili purećih prutića u kineskoj kuhinji. Uz umak od jogurta i salatu dobivate kompletni ručak u kojem će svi tražiti još... Salata nije baš po kineskom, ali odlično paše uz ovo meso.

Prutići se pripremaju u wok-u, a izrada je jednostavna i brza.

pureći prutići

Sastojci

  • 500 g purećih ili pilećih prsa
  • 2 bjelanjka
  • 7 žlica škrobnog brašna
  • sol, papar, šećer
umak od jogurta
  • 3 dl jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • sjeckani vlasac
  • 1 žličica ljutog tobasco-a
  • sol, bijeli papar

Za umak izmiješajte jogurt, protisnuti češnjak, sjeckani vlasac, tobasco, sol i malo bijelog papra.

 

Pureća prsa operite i narežite na trakice. Istucite bjelanjke sa malo soli, žlicom šećera i malo bijelog papra. Umiješajte škrobno brašno, pa u tu smjesu uvaljajte pureće trakice.

 

U woku ugrijete ulje i pržite trakice. Pažljivo stavljate jednu po jednu trakicu, pazeći da se ne slijepe. Čim se zarumene sa svih strana, vadite van.

 

Jedan savjet: čim stavite trakice da se peku, nemojte ih dirati neko vrijeme dok ne dobiju rumenu boju. Ako ih prebrzo okrenete, trakice se onda puno teže zarumene. Čudna pojava, ali zaista je tako.

Piše: Sunčica P.