Punjeni ražnjići

Oprani mladi krumpir narežite na ploške zajedno s korom te ga u vrućoj vodi blanširajte 8 minuta. Ocijedite. Očišćenu i opranu papriku narežite na prikladne komade,a oprani bosiljak grubo nasjeckajte. Mozzarellu narežite na ploške. Mesne odreske obložite mozzarellom, pospite bosiljkom i smotajte u svitak. Na svaki štapić naizmjence nabodite po 3 svitka mesa, krumpir i komade paprike. Tako pripremljene ražnjiće složite u plitku posudu, nakapajte marinadom i pokrivene ostavite oko jedan sat. Za marinadu pomiješajte zgnječeni češnjak s maslinovim uljem, crvenim vinom, octom, šećerom i ružmarinom. Prije pečenja ražnjiće izvadite i ocijedite, a zatim ih ispržite na vrućem roštilju.

Sastojci

  • tanki odresci vratine
  • 1 kugla mozzarelle
  • 1 crvena paprika
  • vezica bosiljka
  • 4 krumpira
marinada:
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1,25 dl crnog vina
  • 1 žlica octa
  • 1 žlica šećera
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica sjeckanih iglica ružmarina

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/15