Ljetna kotlovina

Ovo ljeto smo po prvi put radili kotlovinu. Recept su donijeli gosti, a oni su također donijeli aparaturu za kotlovinu. Lonac i tanjur od kotlovine bili su manjih dimenzija, vjerojatno su to dimenzije za pripremu 2-3kg mesa. Otprilike je to mjera za ručak dvije obitelji.

Kotlovina je jelo gdje se meso i prži i dinsta, a to daje poseban okus jelu. Osim toga, kuhanje u velikom loncu uvijek ispadne puno ukusnije nego kada se kuhaju male količine. Svi sudjeluju i sve se odvija vani. Sve to bude poseban doživljaj.

Sastojci

  • 8 šnita svinjske vratine
  • 5 svinjskih kotleta
  • 4 para kobasica
  • 5 - 6 pilećih batkića
  • 4 krumpira
  • 2 konzerve crvenog graha
  • 1/2 kg šampinjona
  • 2 - 3 komada slatkih feferona, ali i koji ljuti
  • 2 - 3 zelene paprike
  • 3 glavice luka
  • 1 - 2 svježe rajčice ili malo koncentrata
  • žlica ajvara
  • žlica senfa
  • čaša bijelog vina
  • svinjska mast
  • žličica tucane ljute paprike
  • soli i vode po potrebi
kotlovina

Najprije se meso isprži na masti. Kobasice se zarežu dva tri puta kao na slici. Isprženo meso stavljate na rub tanjura.

kotlovina

Na mast od prženja stavljate sitno narezan luk.

kotlovina

Zatim dodajete narezanu papriku i narezane feferone.

kotlovina

Dodajete naribanu mrkvu, crveni grah, narezane šampinjone.

kotlovina

Pustite da se sve dinsta i prožmu okusi. Dodajte ajvar, senf i ostale začine. Podlijevajte vinom i vodom.

kotlovina

Krumpir narežete na kocke i do pola ga skuhate. Tek ga na kraju, polukuhanog dodajete u kotlovinu. Meso bi trebalo inače stajati na rubu tanjura dok se sve kuha. Međutim, kod nas nije bilo dovoljno mjesta, pa je meso čekalo u zdjeli.

 
kotlovina

Na kraju se meso ubacuje natrag na tanjur i još se kratko vrijeme sve zajedno kuha. Svi okusi se trebaju dobro prožeti. Sada je vrijeme ako trebate još dosoliti, poljutiti ili razrijediti jelo. Obavezno probajte i doradite okus ako je potrebno.

Uživajte!

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 4.38 (8 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/5