Provansa rajčice

Sastojci

  • 8 rajčica
  • 1 paprika
  • 2 tikvice
  • 1 češanj češnjaka
  • lovorov list
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 4 žlice bijelog vina
  • usitnjeni bosiljak, sol, papar

Rajčicama odrezati gornju trećinu i žlicom izvaditi sredinu. Odrezane dijelove i izvađenu sredinu krupno narezati, te pomiješati sa paprikom i tikvicama narezanim na kockice. Na maslinovom ulju kratko popržiti luk i češnjak te dodati povrće te uz stalno miješanje pirjati 5 minuta. Povrće začiniti solju, paprom i usitnjenim začinskim biljem, te smjesom napuniti rajčice. Rajčice i preostalo povrće staviti u posudu za pečenje, preliti vinom te peći u pećnici oko 15 minuta na 200 C. Punjene rajčice poslužiti kao prilog uz ribu ili meso s roštilja.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9