Prirodno sredstvo za čišćenje

Ovakve stvari uvijek morate imati pri ruci. Uštedjet ćete puno novca, a sve će biti savršeno čisto i mirisno na prirodan način.

univerzalno sredstvo za čišćenje

Već dugo koristim alkoholni ocat za čišćenje. Bijeli ocat je odlično sredstvo za dezinfekciju i skidanje kamenca. Problem čišćenja octom je njegov miris koji mnoge izrazito smeta, a i nije baš ugodno kada vam netko naiđe, a cijela kuća smrdi po octu. Našla sam odlično rješenje koje zadovoljava svaki ukus, a prvenstveno dobro čisti na ekološki i prirodan način. Ostavlja fini miris i svakome bih to preporučila. Svoje sredstvo za čišćenje izrađujem na sljedeći način.

Sastojci

  • 5 l bijelog octa
  • 2 šake cvjetića lavande (ako nemate lavandu dodajte eterično ulje lavande, kadulje, čajevca ili slično)
  • narezana korica limuna (koliko god imate)

univerzalno sredstvo za čišćenje

Uvijek kupim kanister od 5 l bijelog octa. To se najviše isplati, a i odgovara mi takva ambalaža kako bih mogla dodavati druge sastojke. Konkretno, dodam dvije šake cvjetića lavande. Ti cvjetići vam daju lijepu rozu boju i izvanredan miris. Također, dodajem narezane korice limuna. Koricu limuna konstantno dodajem kako trošim limune. Uvijek radite neke kolače, limunade i slično, pa umjesto da korice bacate, koristite ih za ovo sredstvo. Što ih više stavite, miris će biti bolji. Inače je sam limun odlično sredstvo za čišćenje. Ovu smjesu pustim da stoji. Kada mi je potrebno, tekućinu procijedim i rasporedim po manjim bocama koje imaju štrcaljke. Na taj način imam boce koje koristim za kupaonu ili one za kuhinju. Ovo sredstvo koristim  u kuhinji, kupaoni, za ogledala, prozore, pločice..., gotovo za sve.  

22.04.2014.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 3.18 (11 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/23