Prirodno sredstvo za čišćenje

Ovakve stvari uvijek morate imati pri ruci. Uštedjet ćete puno novca, a sve će biti savršeno čisto i mirisno na prirodan način.

univerzalno sredstvo za čišćenje

Već dugo koristim alkoholni ocat za čišćenje. Bijeli ocat je odlično sredstvo za dezinfekciju i skidanje kamenca. Problem čišćenja octom je njegov miris koji mnoge izrazito smeta, a i nije baš ugodno kada vam netko naiđe, a cijela kuća smrdi po octu. Našla sam odlično rješenje koje zadovoljava svaki ukus, a prvenstveno dobro čisti na ekološki i prirodan način. Ostavlja fini miris i svakome bih to preporučila. Svoje sredstvo za čišćenje izrađujem na sljedeći način.

Sastojci

  • 5 l bijelog octa
  • 2 šake cvjetića lavande (ako nemate lavandu dodajte eterično ulje lavande, kadulje, čajevca ili slično)
  • narezana korica limuna (koliko god imate)

univerzalno sredstvo za čišćenje

Uvijek kupim kanister od 5 l bijelog octa. To se najviše isplati, a i odgovara mi takva ambalaža kako bih mogla dodavati druge sastojke. Konkretno, dodam dvije šake cvjetića lavande. Ti cvjetići vam daju lijepu rozu boju i izvanredan miris. Također, dodajem narezane korice limuna. Koricu limuna konstantno dodajem kako trošim limune. Uvijek radite neke kolače, limunade i slično, pa umjesto da korice bacate, koristite ih za ovo sredstvo. Što ih više stavite, miris će biti bolji. Inače je sam limun odlično sredstvo za čišćenje. Ovu smjesu pustim da stoji. Kada mi je potrebno, tekućinu procijedim i rasporedim po manjim bocama koje imaju štrcaljke. Na taj način imam boce koje koristim za kupaonu ili one za kuhinju. Ovo sredstvo koristim  u kuhinji, kupaoni, za ogledala, prozore, pločice..., gotovo za sve.  

Piše: Sunčica P.