Mirisne svijeće

Za vrijeme ljetnih vrućina kada navečer boravite na svojim terasama i balkonima, zapalite mirisne svijeće koje će na prirodan način tjerati insekte. Potrebna su vam je koja šira čaša i lavanda. Jeftino je, a učinkovito. Osim toga, vlastite kreacije uvijek nas najviše oduševe!

lavanda svijeće

Svima je dobro poznato da miris lavande tjera insekte, a pogotovo ako se još lavanda grije, tek tada se ti mirisi još više šire i isparavju. Uzmite širu i veću čašu čašu. Jednom sam iskoristila  kriglu od pive i moram priznati da je odlično izgledalo. Uzela sam i manju čašu od žestokog pića i u nju sam stavila svijeću. U prostor između tih dviju čaša natrpala sam lavande. Kako svijeća gori, grije lavandu u većoj čaši i lavandini mirisi isparavaju.

 

Mislim da će učinak biti čak i bolji kad se koristi svijeća koja je već izlivena u onaj limeni kalupić, jer se lim bolje grije. Uglavnom se najčešće svijeće i prodaju u limenim kalupićima (dušice). Dakle uzmete dušicu, stavite u veću čašu i naokolo zatrpate lavandom.

lavanda svijeće

Dobili ste na jeftin način, svoj vlastoručno rađeni svijećnjak za vruće ljetne večeri koji učinkovito i prirodno tjera insekte. Nećete požaliti, ugođaj je pravi.

 

Umjesto lavande, ponekad možete staviti i ružine latice. Svjetlo će onda imati ljepšu boju u odnosu na lavandu, jer je lavanda neprozirna dok ružine latice također mirišu, a kroz njih se svjetlo bolje širi.

lavanda svijeće

24.07.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/16