Mirisne svijeće

Za vrijeme ljetnih vrućina kada navečer boravite na svojim terasama i balkonima, zapalite mirisne svijeće koje će na prirodan način tjerati insekte. Potrebna su vam je koja šira čaša i lavanda. Jeftino je, a učinkovito. Osim toga, vlastite kreacije uvijek nas najviše oduševe!

lavanda svijeće

Svima je dobro poznato da miris lavande tjera insekte, a pogotovo ako se još lavanda grije, tek tada se ti mirisi još više šire i isparavju. Uzmite širu i veću čašu čašu. Jednom sam iskoristila  kriglu od pive i moram priznati da je odlično izgledalo. Uzela sam i manju čašu od žestokog pića i u nju sam stavila svijeću. U prostor između tih dviju čaša natrpala sam lavande. Kako svijeća gori, grije lavandu u većoj čaši i lavandini mirisi isparavaju.

 

Mislim da će učinak biti čak i bolji kad se koristi svijeća koja je već izlivena u onaj limeni kalupić, jer se lim bolje grije. Uglavnom se najčešće svijeće i prodaju u limenim kalupićima (dušice). Dakle uzmete dušicu, stavite u veću čašu i naokolo zatrpate lavandom.

lavanda svijeće

Dobili ste na jeftin način, svoj vlastoručno rađeni svijećnjak za vruće ljetne večeri koji učinkovito i prirodno tjera insekte. Nećete požaliti, ugođaj je pravi.

 

Umjesto lavande, ponekad možete staviti i ružine latice. Svjetlo će onda imati ljepšu boju u odnosu na lavandu, jer je lavanda neprozirna dok ružine latice također mirišu, a kroz njih se svjetlo bolje širi.

lavanda svijeće

Piše: Sunčica P.