Popečci od tikvica

Obično kada mi u vrtu izraste veća tikva, što drugo napraviti nego ove popečke. Iskoristim cijelu tikvu, a svi su zadovoljni i vole ovo jelo.

Sastojci

  • 1 kg tikvica
  • 3 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • češnjak
  • 1 dl kefira ili jogurta
  • sol, papar, kurkuma
  • 2-3 žlice mrvica

popečci od tikvica

Tikvu operite i naribajte zajedno s korom, posolite ih i ostavite 15-ak minuta. Izmiksajte jaja, dodajte brašno s praškom za pecivo, kefir, sol, svježe mljeveni papar, kurkumu i nasjeckani češnjak. Kurkuma će dati lijepu žutu boju. U smjesu dodajte dobro ocijeđene tikvice, promiješajte pa dodajte i krušne mrvice po potrebi jer smjesa treba biti dovoljno gusta da je vadite žlicom. Na zagrijanoj tavi, na malo masnoće, pecite manje hrpice tako da s obje strane dobiju finu boju.

Piše: Sunčica P.