Gurmanski patlidžani

Patlidžani su povrće bogatog i ukusnog okusa i kao takvi mogu glumiti meso. Najradije ih spremam popržene na tavi kao da radim neke mesne odreske. Ovo ljeto oduševila me je upravo ova kombinacija. To mi je do sada najbolja kombinacija namirnica u kojoj glavnu ulogu ima patlidžan.

Sastojci

  • 3 - 4 srednja patlidžana
  • maslinovo ulje
  • 5 -6 rajčica sorte šljivar
  • kajmak
  • sol i papar

Tanko narežite patldžane. Stavite ih na gril tavu da se poprže i omekšaju. Čim omekšaju, gotovi su pa ih posolite. Tople ih odmah poslužite s kajmakom. Dodajte narezane šljivare i poslužite. Bit će dobra i bilo koja druga vrsta rajčice. Pogotovo odlično pašu sušene rajčice. Njih stavite manje jer su jako aromatične i nemojte ih pretrpati kao što sam ja na donjoj slici. Obožavam sušene rajčice, ali sam na ovooj slici stvarno pretjerala s količinom.

Do ove kombinacije sam došla dok smo ljeti pekli šnite patliđana na roštilju. Roštilj, patliđani, domaće rajčice i kajmak. Puno puta mi je to bio savršeni ručak. Ništa drugo uz to mi nije bilo potrebno. Savršen gurmanski doživljaj!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/14