Juha od tikvica

Ove godine je vrt bio prepun tikvica. Možda najbolji način da iskoristite tikvice je ova juha. Juhu svi jedu i u ljetno doba odlično paše. Tikvice daju posebnu gustoću ovoj juhi i juha predivno izgleda.

juha od tikvica

Sastojci

  • 1/2 l vode
  • 1 veća tikvica ili 2 manje
  • sol, usoljeno povrće
  • češnjak, peršin
  • maslinovo ulje

U pola litre vode stavite kuhati narezanu tikvicu, dvije manje ili jednu veću. Narežite stručak peršina i nekoliko režnjeva češnjaka. Dio toga dodajte u juhu, a dio sačuvajte kao dodatak gotovoj juhi. Zasolite i dodajte koju žličicu usoljenog povrća. Čim tikvica omekša, sve usitnie štapnim mikserom. Rasporedite u tanjure, ukrasite češnjakom i peršinom te zalijte s malo maslinovog ulja. Juha je prava okrepa za ljetno doba.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/10