Pločica od piva i meda

Šamponska pločica od piva i meda sadrži sastojke kojima je zajedničko da revitaliziraju, hrane i zadržavaju vlažnost. Svi sastojci izrazito povoljno djeluju na vlasište na način da pomažu kod peruti, gubitka kose i sličnih problema. Ova pločica je eliksir za kosu,

 

Pivo je oduvijek poznato kao sredstvo za njegu kose. Minerali i vitamini u pivi njeguju, jačaju i obnavljaju oštećenu kosu, a biotin u pivi sprječava gubitak kose i stvaranje prhuti. Vitamini B kompleksa u pivi vraćaju prirodni sjaj kosi i daju joj volumen.

 

Med, bogat vitaminima i mineralima, hrani i revitalizira kosu. Med je prirodni humektant. To znači da privlači i zadržava vlagu. Beživotna kosa dobiva vlagu i sjaj. Njegova antibakterijska i antigljivična svojstva povoljno utječu na iritirano vlasište.

 

orah pločica

Ostala ulja unutar šamponske pločice su redom kvalitetna ulja. Ricinusovo i kokosovo ulje daju bogatu pjenu i lijepo njeguju. Zbog pjene, kokosovo ulje je nezaobilazna komponenta u šamponskim pločicama. Osim pjene, kokosovo ulje pokazuje izvanredan učinak u njezi kose. Sastojci kokosovog ulja hrane, jačaju i štite kosu od prijevremenog starenja kao što je ćelavost i pretjeran gubitak kose. Kokosovo ulje izuzetno zadržava vlažnost jer se ne da lako isprati i rastvoriti. Ne dopušta vlazi da nestane, pa je kosa vlažna i mekana. Odlično djeluje protiv peruti i za tu svrhu kombinira se s ricinusovim uljem.

 

Eterično ulje kadulje, (Salvia officinalis), djeluje protuupalno, antivirusno, antiseptično. Stimulira vlasište i potiče rast kose.

 

Sastojci

Uljni dijelovi
  • 40% maslinovo
  • 30% ulje kokosa
  • 30% ricinusovo ulje
Tekući dijelovi
  • med i pivo
Dodaci
  • eterično ulje kadulje

popust: 7%

 

 

Za izračun cijelog recepta koristite sapunski kalkulator koji će vam dati točne parametre recepta prema točnoj gramaži ulja koju ćete upotrijebiti.

 

Za izradu sapuna koristila sam okrugli kalup. Vidi članak okrugli kalup.

 

Točan postupak izrade sapuna slijedi kroz postupak izrade sapuna.

22.10.2020.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/13