Sapunski kalkulator

Ovo je prvi sapunski kalkulator na hrvatskom. Dakle, ako vam se ne da pješke računati, cijeli recept možete brzo kreirati pomoću ovog programčića.

 

Najprije izaberete popust i odredite vrstu lužine (NaOH ili KOH). Nakon toga birate vrstu masnoće i upisujete količinu masnoće u gramima. Upisujete samo broj bez mjerne jedince. Klikom na gumb "dodaj novu masnoću", dodajete novu vrstu masnoće u recept i ponovno određujete vrstu masnoće i količinu. Kada ste dodali sve potrebne masnoće i odredili njihove količine, pritisnite na gumb "završi i napravi recept". Sva prikazana polja moraju biti ispunjena da bi se kreirao recept. Masnoće koje dodajete možete i brisati ako se predomislite. Masnoću brišete pritiskom na X.

 

Moguće je da će se vrijednosti recepta razlikovati od drugih sapunskih kalkulatora koje nalazite na internetu. To je posljedica različitih vrijednosti SAP faktora. Vrijednosti SAP faktora preuzela sam http://www.certified-lye.com/lye-soap.html.

 

Ugodno korištenje!


 
 
 

Nera, pogledajte članak Premašćivanje sapuna i sve će vam biti jasno!

Postovana, zeljela sam napraviti sapun id 100 gr palminog ulja ,100 ricinusovog, 100kokosovog i 50 maslinovog s tim da mi je popust 7% aki zeljela sam didati u trag kokosovog ulja jedan dio i nesam skontala kako se izracuna to koliko u sapun odnah a koliko u trag.hvala na odgovoru unapred. Pozdrav

za svinjsku mast piše samo mast. Budem to ispravila, hvaia!

Mislim kako u kalkulatoru pronaći svinjsku mast. Nisam napisala u predhodnoj objavi.

Poštovani, pod kojim nazivom u kalkulatoru stoji svinjska mast. Hvala vam. Oduševljena sam otkrićem Vaše internet stranice. Apsolutni sam početnik u izradi sapuna, istražujem i na vašoj stranici dobrih najvažnije informacije. Hvala do neba.

Pozdrav, da se nadovežem na pitanje od Maje. Ako umjesto destilirane vode koristimo mlijeko ili bilo koju drugu tekućinu koja u sebi ima masti to bi teoretski trebalo promijeniti račun odnosno povećati količinu hidroksida koja se dodaje. Npr. ako se dodaje mlijeko koje ima 2.8 posto masti, to znači da se na svakih 100 g mlijeka dodaje 2.8 g mliječne masti u početnu recepturu.

tako je Maja!

Molim Vas samo jednu informaciju.... Ako sam dobro shvatila - destiliranu vodu mogu zamijeniti bilo kojom drugom tekućinom (kokosovo mlijeko, kozje mlijeko, i sl.) a omjer ostaje isti?

Pozdrav... Ova stranica je preporod!!!

naravno da može

da li se može nabaviti i podložak?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/24