Paklena pizza

pikante

U ljetno doba pizza je ipak najomiljenija večera. To je zato jer su u ljetnoj sezoni sastojci za pizzu savršeni. Pizza ima sasvim drugačiji tek ako na tijesto narežete domaću rajčicu iz vrta. A ako dodate i svježi feferon, onda je to uz ostale sastojke pravo savršenstvo. Volim ljute i pikantne okuse. Toliko sam prošli put uživala u ovome, da sam to morala objaviti. Svaki put mislim da mi je to najbolja pizza koju sam "proizvela".

Sastojci

  • osnovno tijesto za pizu
  • ulje
  • ružmarin
  • bosiljak
  • slanina, špek
  • sol, papar, origano
  • domaća rajčica
  • ribani sir
  • feferoni

Za izradu tijesta vidi članak. Kada imate spremno tijesto, dobro ga nauljite, a pogotovo rubove. Narežite svježu rajčicu i poslažite po tijestu. Malo sve posolite. Dodajte narezanu slaninu, ribani sir. Na kraju dodajte ružmarin, sušeni bosiljak, origano, papar. Poslažite polovice feferona po pizzi. Bit će vam dovoljna dva svježa feferona da pizza bude "paklena". Obično još malo sve odozgo nauljim. Volim sočnost, pogotovo kada imate svježe rajčice koje naprosto traže masnoću. Stavite peći. Kad se zarumene rubovi, vadite van.

Piše: Sunčica P.