paella

Paella

paella

Paella mi je super,ma koliko je puta sprema, uvik je drukčija, uvik su neki drugi sastojci (ovisi o sezoni) u njoj.

Sastojci su svi tu spremni, jer bez dobre pripreme nema ništa. Našlo se tu piletine, kozica škampi, paprike, artičoke, tikvice, kapare, domaća šalša, kapare, bilo vino, ruzmarin, petrusimen, luk, kapula, ,ma svašta!

paella

Zafrižimo kapulu na maslinovu ulju i kad kapula zažuti ubacimo prvo piletinu. Malo okrenemo sa svih strana. Onda ubacimo kozice i škampe. I zadnje dolazi povrće, razno.

paella

Kad su skampe kozice povrće puštali sok, stavimo luka, petrusimena šalše, soli, pola peperončina i mali listić ruzmarina i malo posli biloga vina, nemojte šparati na vinu! Kad se okusi promišaju i stope u jedno dodamo rižu. Rižu podlivamo temeljcenm od glava kozica šta smo ih na početku iščistili.

Kad je riža kuvana paela je gotova, mi smo se dobro naili, a naravno zalili posli sa dobrim domaćim vinom.

Sastojci

  • pileće bijelo meso
  • 200 300 g kozica bez galave
  • povrće: paprike, artičoke, tikvice, kapare, domaća šalša, kapare
  • bijelo vino
  • ruzmarin, peršin, češnjak, luk
  • sol, papar, koncentrat rajčice (uvijek je bolja domaća šalša)

 

Paela se može pripremati na mnogo načina. Povrće ovosi o sezoni. Možete koristiti grašak, grah, mahune...što god vam je sezonski dostupno. Umjesto piletine možete koristiti puretinu. Što se ribljeg dijela tiče, možete koristiti dagnje, sipe, škampe...

Piše: Marko LalićOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/5