Liker od oraha

orahovac

Liker od oraha izrađujem s rumom i zato ovaj liker ima poseban doživljaj i aromu. Recept sam dobila od tete i sto puta smo kod nje degustirali ovaj izuzetan liker. Ovaj recept zaslužujue biti zapisan i zapamćen!

 

Kažu da zelene orahe treba koristiti do Blagdana Sv Ante ( 13.06 ) jer su tada najbolji i najljekovitiji...Bitno je da se još ne razvije ona tvrda drvenasta opna.

Sastojci

  • 20 - 30 mladih oraha
  • 1 kg šećera
  • 2 l ruma ili domaće rakije
  • korice limuna, vanilija

Zelene orahe opere i razrežete na četvrtine. Stavite u veliku bocu i savki red oraha zaspete šećerom i koricama limuna. Držite 2 mjeseca na suncu. Povremeno promiješajte Nakon tog vremena, kada orasi puste sok, procijedite i pomiješajte s  minimalno 2 litre ruma.

 

Liker od zelenih oraha prije posluživanja blago promućkajte da se podigne ljekoviti talog. Služite kao aperitiv ohladđeno, u čašicama sa dodatkom malo leda i kriškom limuna.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.5 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/10