Lanolinska pločica

Lanolinska pločica je namijenjena osjetljivom vlasištu, ali i svima ostalima. Osim osnovnih sastojaka sadrži lanolin i kefir koji posebno njeguju i oporavljaju kožu glave.

 

Lanolin je ovčja masnoća, dobiva se iz vune ošišane ovce. Omekšava i štiti kožu od isušivanja, prodire u dublje slojeve kože. Lanolin ima sposobnost vezivanja vlage na sebe, tako da na taj način i koža veže vlagu na sebe, ostaje duže vrijeme vlažna i ne isušuje se. Lanolin je odličan sastojak sapuna. Savršeno se miješa sa ostalim masnoćama u sapunu. Odličan je sastojak koji godi koži i uništava sve mikroorganizme, gljivice, grinje i bakterije. Ublažava neugodnosti kod psorijaze, ekcema, perutanja koze. Sapun ima svrhu da odmašćuje kožu, dok lanolin nadoknađuje nedostatak masnoće. Zato je lanolin premašćivač -  nadoknađuje nedostatak masnoća uzrokovan negativnom osobinom sapuna da odmašćuje kožu. Daje sapunu predivnu žutu boju.

 

Kefir je idealan sastojak za vlasište. Djeluje protiv peruti i ublažava psorijazu. Kosa postaje sjajna, svilenkasta i zdrava.

orah pločica

 

Sastojci

Uljni dijelovi
  • 50% maslinovo ulje
  • 30% ulje kokosa
  • 20% lanolin
Tekući dijelovi
  • kefir i destilirana voda
Dodaci
  • eterično ulje lavande

popust: 7%

 


Za izračun cijelog recepta koristite sapunski kalkulator koji će vam dati točne parametre recepta prema točnoj gramaži ulja koju ćete upotrijebiti.

 

Za izradu sapuna koristila sam okrugli kalup. Vidi članak okrugli kalup.

 

Točan postupak izrade sapuna slijedi kroz postupak izrade sapuna.

Piše: Sunčica P.