Kakao namaz

Dugo me proganjalo kako doma napraviti namaz sličan nuteli ili eurokremu. Isprobala sam nekoliko recepata prije ovog. Kada probate ovaj recept, shvatit ćete da nema razloga kupovati bilo koji industrijski namaz. Ovaj pripravak je ukusniji i sastavljen od prirodnih namirnica. Kada osvijestite koliko su industrijski pripravci zapravo štetni (pročitaj članak), nećete žaliti malo truda da sami napravite po ovom receptu.

 

Moram napomenuti da ja zaista volim rogač i iznimno cijenim tu namirnicu. Ovo je savršeno mjesto gdje se ta namirnica uklapa. Svjesna sam da mnogi ne dijele moje mišljenje pa stoga savjetujem da slobodno izbacite rogač iz ovog recepta. Rogač u prahu nabavite u nekoj prodavaonici zdrave hrane. Uglavnom se radi o domaćem rogaču koji je sasušen i smljeven u fini prah. Jako je bitno da rogač bude u obliku najfinijeg praha kako se ne bi osjećale mrvice u namazu. Ovaj prah je savršen dodatak jer daje gustoću i svojim nutritivnim sastavom savršeno obogaćuje ovo jelo.

 

Kada kupujete tamnu čokoladu, kupujete kvalitetnije verzije sa više od 50% kakaa. Obratite pažnju da u sastojcima piše kakao maslac, a ne biljne masnoće. Razlika u kvaliteti takvih čokolada je drastična. Također, možete se poigrati s dodatkom ruma, maslaca, različitih začina (kao što su čili, cimet...). Prostor za igranje je ogroman i sve je podređeno vašem ukusu i najvažnije zdravlju.

domaća nutela

Sastojci

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 g kvalitetne tamne čokolade
  • 5 žlice fino mljevenog rogača
  • 2 žlice tamnog, muscovado šećera

domaća nutela

Blago zagrijte vrhnje sa smeđim šećerom. Dodajte tamnu čokoladu i topite je na najblažoj temperaturi. Dodajte prah od rogača. Prije nego dodate svih pet žlica rogača, obavezno probajte da vam rogač ne bi bio preintenzivan. Rogač ima jaki okus i miris i slobodno smanjite količinu ako vam se ne sviđa. Prelijte u čistu staklenku i to je sve. Stajanjem u hladnjaku namaz dobije pravi viskozitet, niti pretvrdo niti rijetko, taman za mazanje po kruhu. Neko vrijeme i može stajati u hladnjaku, otprilike koliko je rok trajanja za slatko vrhnje.

Djeca su savršeno prihvatila ovu zamjenu za kakao namaz i više ne pitaju da kupujem druge namaze. Cijena namirnica za izradu je ista ili manja od cijene industrijskog namaza. Međutim, koristila sam sve kvalitetne namirnice što sigurno nećete dobiti kupovinom industrijskog kakao namaza. Zaista nije komplicirano i da se napraviti neposredno prije pravljenja palačinki. Kod mene se ovo jede za doručak uz svježi domaći kruh. 

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/10