Češnjak piza

češnjak piza

Na prvi pogled ova piza nije ništa posebno. Međutim, to je samo prvi pogled. Ustvari je savršenstvo. Mali broj sastojaka i njihova kombinacija je savršena. Kombinacija češnjak, rajčica, slanina je suština ovog jela i ne sjećam se koju bi kombinaciju istaknula, a da je poput ove. Nećete vjerovati dok ne probate. Zaista nije potrebno da piza bude bogatija. Ovo je savršeno po okusu i dodavanje bilo čega drugog bilo bi suvišno. Uz ovo idu još sir i posipa se origanom. To je uredu i paše, ali dok jedete gušite se naprosto u savršenoj kombinaciji češnjaka, rajčice i masnoće špeka.

Sastojci

  • osnovno tijesto za pizu
  • mladi češnjak
  • domaća pasirana rajčica
  • slanina, špek
  • sol, papar, origano
  • eventualno malo naribanog sira

Imajte na umu da je rajčica koja se termički obrađuje s masnoćom pravi lijek i izvor likopena koji je snažan antioksidans i djeluje antikancerogeno. Vidi članak o ljekovitosti rajčice. Zato tvrdim da je ovo jelo zaista zdravo. Slanina koja se otapa u rajčici s češnjakom, nema vam zdravije kombinacije. Ne sjećam se kada je netko izjavio da je piza zdravo jelo, ali to je u ovom slučaju više nego točno. Naravno da uvijek morate paziti na kvalitetu namirnica. Naravno da nije isto koju pasiranu rajčicu koristite niti koju slaninu kupujete. Domaće i friške stvari daleko su kvalitetnije, ukusnije i zdravije. Upravo se zato od tako malog broja namirnica može napraviti savršeno jelo.

 

Ovaj recept sam slučajno napravila, jer sam u vrtu ove godine imala hrpu mladog, izniklog češnjaka. Luk mi je propao od mušica, ali češnjaka sam zaista imala. Hladnjak je bio relativno prazan, a trebalo je izmisliti neku večeru. Kako sam uvijek opskrbljena najosnovnijim namirnicama kao što je slanina i rajčica, ovo jelo je bilo logičan izbor. Narezala sam cijeli stručak mladog češnjaka. Zaista nisam štedjla i narezala sam cijelu biljku (zelene listove i bijeli dio). Naravno da je jako važno kako napravite tijesto za pizu. Zato da bi bilo ukusno, dobro proučite kako se radi to tijesto.

Ovo jelo je bilo nevjerojatno dobro i preporučujem ovo u top jela.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/18