Burritos

Odlika burritosa je da se nadjev potpuno umota u tortilju. Obavezni sastojci nadjeva kojim se puni burrito su meso i grah. To mogu biti i jedine namirnice za punjenje, a mnogu se dodati i različiti drugi dodaci. Meso kojim punite burrito također ovisi o vašem ukusu. Možete puniti komadićima bijelog mesa, junetinom, mljevenim mesom. Mljeveno meso je najjednostavnije jer ne zahtjeva mariniranje. Za ovo jelo obično kupujem miješano mljeveno.

burritos

Sastojci

  • 400 g mljevenog, miješanog mesa (1/2 svinjetina, 1/2 junetina)
  • 1 crvena paprika, 1 zelena paprika
  • 2 - 3 režnja češnjaka
  • 1 manja konzerva kukuruza
  • 1 konzerva crvenog graha
  • 4 žlice sjeckane rajčice (ili podravkine ljute salse)
  • 2 žličice mješavine meksičkih začina
  • sol
  • 50 g naribane gaude ili duplo manje ribanca
  • tortilje, domaće ili kupovne

burritos

Na zagrijanom ulju popecite meso. Dodajte isjeckani češnjak i papriku narezanu na kockice. Podlijte vodom ako je potrebno, kako se namirnice ne bi lijepile. Umiješajte grah, kukuruz šećerac, ljutu salsu, meksički začin i posolite. Na samom kraju umiješajte naribani sir.

 

burritos

Nadjev omotajte u tortilju kao na slici. Svaku tortilju pričvrstite čačkalicom. Nadjevene tortilje pržiteu tavi do zlatnožuteboje.

Poslužite ih tople s umacima i zelenom salatom.

Piše: Sunčica P.