Salsa i bijeli umak

Salsa i umak od kiselog vrhnja su neizostavna predjela i prilozi u meksičkoj kuhinji. To su jednostavni recepti od par namirnica. Međutim, da bi stvarno prijali jako je bitna kvaliteta tih namirnica. Svježi peršin i bosiljak ne mogu se usporediti sa sušenim začinima. Također, najukusnija salsa je od svježe rajčice šljivara. Dosta dobra zamjena je konzerva pelata od iste rajčice koju imate uvijek dostupnu i na raspolaganju.

Bitna je i kvaliteta korijandera za bijeli umak. Koristim indijski korijander koji je u obliku sivo zelenog praha.  Za još bolju aromu, možete kupovati korijander u sjemenkama i svježe ga samljeti u mlincu za kavu.

salsa

Salsa

  • konzerva pelata
  • 2-3 režnja češnjaka
  • svježi peršin
  • par listova svježeg bosiljka
  • sol papar
  • maslinovo ulje

Umak od vrhnja

  • kiselo vrhnje
  • 1 manji luk
  • sol i papar
  • korijander u parahu

salsa i umak od vrhnja

Salsu i umak od vrhnja izrađujem istovremeno. Za salsu sitno narežem češnjak, peršin, bosiljak, a za umak od vrhnja sitno narežem luk.  U oba umaka dodajem sol i papar, a u bijeli umak još stavljam korijander. Količine začina je najbolje dozirati po ukusu. Okus korijandera volim i otprilike stavim jednu i pol žličicu praha na 3 dl vrhnja. 

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/18