Meksička jela

Meksička kuhinja je karakteristična po bogatim okusima, intenzivnim začinima i raskošnim bojama. Ukusno za nepce, predivno za oči! Hrana koja mami i koja je omiljena, a u svakom gradu možete naći restorane koji nude meksička jela. Nema toga tko se nije okušao u izradi meksičkih jela. Priprema je uglavnom jednostavna i dopušta ogromne varijacije.

kineska jela

Meksička kuhinja kombinira tradiciju Indijanaca i utjecaj španjolskih osvajača. S indijanske strane preuzela je kukuruz i mahunarke kao bazične namirnice. Tradicionalno su meksički Indijanci natapali kukuruza u lužini od pepela. Time je kukuruz bio lakše probavljiv i od njega su se radile tortilje. Danas se tortilje na sjeveru Meksika, spremaju od pšeničnoga brašna, jer tamo kukuruz slabije uspijeva, a na jugu od kukuruznoga brašna . Ostale autohtone namirnice meksičke kuhinje su: čili, rajčica, čokolada, vanilija, avokado, guava, papaja, ananas, grah, tikva, batat. Europski osvajači su donijeli rižu, govedinu, svinjetinu, piletinu, vino, češnjak i luk, a današnji pojam meksičke kuhinje pravi je primjer fuzijske kuhinje. Čuvena meksička salsa je nezaobilazni dodatak gotovo u svakom jelu. Začini su vrlo bitna stvar pri pripremanju svakog meksičkog jela, a najčešći je korijander.

 

Meksička jela poznata su i po svojim zvučnim nazivima i sigurno ste se već sprijateljili s izrazima meksičkih jela poput: burrito, fajitas, tacos, quesadillu, enchiladu, chimichangu i mnoge druge.

27.01.2016.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/17