Biskupski kruh

Domaći biskvit sa suhim voćem i sjemenkama. Nema nikakvih dodataka u smislu podizača tijesta. Tijesto podižu tučeni bjelanjci i to je sve. Sve se svodi na 4 jaja, malo brašna i šećera te suho voće i sjemenke. Jednostavno, prirodno i ukusno.

biskupski kruh

Sastojci

  • 14 dkg šećera
  • 14 dkg brašna
  • 5 dkg oraha (ili lješnjaka ili badema)
  • 10 dkg grožđica
  • 4 jaja

Miksajte 4 bjelanjka, dodajte šećer, zatim jedan po jedan žutanjak. Na kraju promiješajte brašno, orahe, grožđice. Peći u kalupu.

 

Ovo je osnovni recept. U ovaj kruh možete kombinirati namirnice koje imate ili koje volite. Jako dobro pašu suhe smokve i sitno rezana korica naranče. Može ići kandirano voće, suhe brusnice, komadići  čokolade. U ovoj verziji na slici stavila sam brusnice, malo suhe šljive, kandiranu koricu limuna i bademe. Predaivan doručak uz svježi maslac!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)ovo je veoma siromašan biskupski kruh. nedostaje kandirano voće, čokolada, smokve, datulje. ovo je tek loša verzija pince

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/7