Zdrave lješnjak kocke

Shvatila sam da nema puno recepata s lješnjacima, a pogotovo ne onih zdravih. Šteta, jer je lješnjak savršena namirnica za izradu kolača. Palo mi je na pamet da skombiniram rogač i lješnjake. Rogača treba staviti taman toliko da ne preuzme okus, a da doda svoju aromatičnost. Po mom mišljenju rogač je preintenzivan da bi bio samostalan u slastici, ali je idealan za kombinacije. Rogač je obično sitno mljeven u prah pa može odlično zamijeniti brašno u kolačima. Evo ovog zdravog i slasnog recepta.

rum kolač

Sastojci

  • 5 jaja
  • 200 g lješnjaka (120 g za biskvit, 80 g za posipanje)
  • 2 žlice rogača u prahu
  • 5 žlica tamnog muscovado šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g maslaca

Miksajte 5 jaja najvećom brzinom i polako dodavajte jednu po jednu žlicu smeđeg šećera. Volumen jaja se mora gotovo utrostručiti. Smjesa mora biti gusta i zbijena. Miksate sigurno desetak minuta. Kada dobro umutite, dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Dodajte mljevene lješnjake i rogač, žlicu po žlicu. Svaku dodanu žlicu lagano promješate. Na kraju dodajte prašak za pecivo. Izlijte u nauljen i pobrašnjen lim i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C 25 minuta.

 

Dok se biskvit peče, napravite ganaž. Stavite kuhati vrhnje i čim malo provre, ugasite kuhalo i natrgajte čokoladu da se otopi. Kremeom prelijte biskvit i ukrasite grubo narezanim lješnjacima. Spremite kolač u hladnjak da se stisne. Uživajte u ovim prirodnim lješnjak kockama bez brašna.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.6 (5 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/8