Štrudla od jagoda

Sastojci

  • tekući jogurt - 600ml
  • jaja - 3 kom
  • šećer - 2 čaše
  • vanilin šećer - 2 paketića
  • ulje - 1,5 čaša
  • griz - 1,5 čaša
  • prašak za pecivo - 1 paketić
  • kore za štrudlu
  • jagode - 700g
  • cimet

Jaja i šećere umutite mikserom.
U tu smjesu rukom umiješajte jogurte, ulje i na kraju griz i prašak za pec. Smjesu ostavite u hladnjaku 1 h.  Jagode operite i narežite na četvrtine ili polovine. Malo ih pospite sa šećerom i cimetom. Nakon 1 h izvadite smjesu iz hladnjaka. Prvu koru premažite smjesom, na nju položite drugu koru pa i nju premažite smjesom i pospite jagodama. Na sve to stavite treću koru koju također obradite kao i drugu koru. Sve skupa labavo zarolajte. Dobit ćete 3 štrudle koje malo premažite uljem. Pecite na 190 oko 25 minuta.
 

Piše: Sunčica P.