pohane jagode

Pohane jagode

Pohano voće je jednostavna i ukusna slastica. Kada je krenula sezona jagoda, jednom sam prilikom pokušala pohati jagode. Ispalo je za pamćenje! Jagode se naprosto tope u mekanom tijestu i ispuštaju finu, crvenu aromu. Djeci se to zaista svidjelo, a i meni...

Sastojci

  • 2 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • mala žličica sode bikarbone
  • domaći kefir
  • mjerica jagoda

 

Najprije izmutite jaja sa vanilin šećerom. Dodate brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i kefira toliko da napravite gustu smjesu. Bitno je da sve sastojke dodajete postepeno kako bi napravili pravu gustoću. Kada ubacite jagodu u tu smjesu, prilikom vađenja jagode, jagoda mora biti cijela obložena smjesom (tijesto ne smije kliznuti dole). Tek kada je tako, onda je gustoća dobra.  Smjesa bude ukusnija ako odstoji kojih pola sata, ali nije nužno. Pržite kuglice  vrlo kratko  u vrelom ulju, tek dok dobiju zlatnu boju. Tijesto ispada mekano, sočno ,ukusno i upija sok od voća. Tu činjenicu zahvaljujem domaćem kefiru i sodi bikarboni. Prezadovoljna sam takvim tijestom oko voća. Vanjska korica je hrskava, a iznutra se sve topi koliko je ukusno i mirisno...

Piše: Sunčica P.