Pavlova s jagodama

Pavlova je bila poznata ruska balerina. Restorani, bomboni i jela nosili su njezino ime, a ova torta osmišljena je njoj u čast. Torta je osmišljena u Australiji ili Novom Zelandu, a toliko je nježna da se odmah topi pod usnicama. Ime balerine koja je bila nježne i krhke građe odlično paše za ovu tortu.

Torta je izuzetna i jednostavna, a to su odlike vrhunskih recepata! 

torta od jagoda

Sastojci

  • 4 bjelanjka
  • 170 g šećera u prahu
  • 1 mala žličica jabučnog octa
  • 1 mala žličica škrobnog brašna
  • 3 dl slatkog vrhnja

Priprema

Tucite bjelanjke sa šećerom uz dodatak octa. Kad dobijete finu smjesu, lagano umiješajte škrobno brašno da biste dobili takozvanu francusku meringue. Kalup torte (fi=26cm) obložite masnim papirom i popunite smjesom bjelanjaka. Poravnajte i oblikujte smjesu. Pecite 1 sat na 150 stupnjeva, dok se ne posuši i postane hrskava. Sredina torte bi trebala biti malo tanja kako biste dobili gnjezdastoblik. Kad se ohladi, nadjenite je tučenim vrhnjem i svježim jagodama. Poslužite odmah.

torta od jagoda

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/17