Jagodna panna cotta

Sastojci

  • slatko vrhnje - 1 litra
  • šećer - 2-3 žlice
  • želatina u listićima - 8 listova
  • vanilin šećer - 2 paketića
  • nasjeckane jagode - 2 čaše

Malo zgrijte slatko vrhnje. Namočite želatinu u vodu po receptu s ambalaže (otprilike 5 min). U toplo vrhnje dodajte običan šečer, vanilin šećer i namočenu želatinu. Važno je samo da se vrhnje malo zagrije da se želatina može otopiti . Nemoje ni slučajno previše zagrijavati vrhnje! Umiješajte nasjeckane jagode, smjesu izlijte u kalup i stavite u frižider. Potrebno je otprilike 4-5 sati da želatina stegne smjesu. Nakon nekoliko sati već ćete moći fino rezati šnite ovog deserta. Pripravite domaći karamel i prelijte desert.

Izuzetno izgleda kao što je i izuztenog okusa!!

Piše: Sunčica P.