Sočne kocke

Jednostavan i brz recept na bazi ribanih jabuka, griza i oraha. Kocke možete ponuditi za doručak, spremiti djeci za užinu.

Možda ne očekujete previše od tako jednostavnog recepta, ali niste u pravu. Kocke su sočne i ukusne, a rezani orasi daju hrskavost. Ovaj recept je prava vrijednost zbog sočnog okusa, dobrih sastojaka i jednostavnosti. Po meni su upravo to odlike najboljih recepata, a takvih nema puno...

Sastojci

  • 2 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica griza
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica rezanih oraha
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 žlice brašna + prašak za pecivo
  • 2 naribane jabuke
  • 10 dkg grožđica

 

Sve sastojke izmiješati i staviti peći. Ovdje ne morate posebno odvajati bjelanjke i žumanjke. Jednostavno sve sastojke pomiješate i stavite peći. Upotrijebite manju tepsiju.

Ovaj recept je odličan jer dopušta niz varijacija i dodataka. Kao dodatke možete koristiti cimet, rogač. Umjesto mlijeka preporučam koristiti domaći kefir, a umjesto praška za pecivo sodu bikarbonu.

 

Pokušajte također bijeli šećer zamijeniti tamnim, nerafiniranim šećerom. Umjesto bijelog brašna stavite raženo brašno. Koristim tamni šećer kao na slici. Zaista ima prvoklasan okus, ali i košta. Kolač u ovoj varijanti je ukusniji od originalnog recepta. Pripisujem to finom i posebnom okusu tamnog šećera.

 

Obično se kolač prelije s glazurom od čokolade, ali nije obavezno. Na donjoj slici je prikazan isti kolač u zdravijoj varijanti s tamnim šećerom.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)jenny, ulje nije nezdravo! Masnoće i ulja su izuzetno važni. Sigurno je da su nerafinirana ulja bolja od rafiniranih. Danas imate domaće hladno prešano suncokretovo ulje za 30 kn litra. Ne morate uopće pribjegavati kokosovom ulju ili nekim egzotičnim masnoćama. Običan maslac i suncokretovo ulje su savršene i zdrave masnoće!

Predlažete zamjene ali ne i za najvažniju stvar,a to je ulje, odbija me pomisao da dodam po deca biljnog ulja u kolač što je iznimno nezdravo. Čime to zamjeniti? Maslacem,kokosovim uljem?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9