Samoborski odresci

Samoborski odresci su najbolji način pripreme svinjskih kotleta, niti pečeno niti kuhano, nešto između i oboje, a opet ukusno, sočno, mekano i bogatog okusa koji se odlično slaže s većinom tradicionalnih priloga i salata. Svinjski kotlet je inače krto i ne baš zanimljivo meso. Takvo će i ostati ako se ne posvetite njegovoj pripremi, Recept samoborskih kotleta je pravi primjer kako napraviti ukusno jelo od ove pozicije mesa.

samoborski

Sastojci

  • 8 tankih svinjskih kotleta
  • žlica masti
  • sol, papar
  • oštro brašno
  • 3 - 4 češnja češnjaka
  • vezica peršina
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 dl temeljca

samoborsko odresci

Svinjske odreske istucite, posolite i popaprite. Nožem zarežite rubove kako se odresci ne bi deformirali kod pečenja. Ovaj postupak je jako bitan i daje lijepi i ukusan izgled ovim kotletima.

samoborsko odresci

Zagrijete žlicu masti na tavi.

samoborsko odresci

Odreske uvaljate i brašno sa svake strane i stavite peći na vrelu masnoću.

samoborsko odresci

Kad odresci porumene, izvadite ih van. Na istu masnoću dodate narezani češnjak i pazite da ne potamni.

samoborsko odresci

Deglazirate tavu s bijelim vinom . Kuhate da malo ispari alkohol i vratite odreske i tavu.

samoborsko odresci

Dodate peršin i temeljac te kuhate poklopljeno na srednjoj vatri pola sata. Brašno koje je ostalo na odrescima će sasvim dovoljno zgusnuti ovaj umak.

samoborsko odresci

Uz zelenu salatu, pire ili pekarski krumpir ovo je jelo savršeno ukusan ručak. Uživajte, dobar tek!

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/5