Lungić u senfu

lungić u senfu

Sastojci

  • svinjski lungić (svinjski file)
  • 1 žlica senfa
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • sol, papar

 

Svinjski file je najukusniji dio svinjskog mesa. Zato njegova priprema treba biti jednostavna. Treba se truditi da se što više očuvaju svi sokovi u mesu.

Svinjski file ima jedan kraj tanji, a drugi deblji. Tanji kraj treba presaviti i povezati špagom. Cilj je da se dobije oblik kobasice jednake debljine. Takav komad najprije kratko zapržite na tavi da dobije rumenu koricu. Obično koristim tavu koja ujedno ide i u pećnicu. Tavu s mesom prebacim u pećnicu i pečete još 20-ak minuta na 180 °C. Kad je lungić gotov, izvadite ga da se odmori. Za to vrijem napravite umak u kojem koristite ulje iz pečenja, kiselo vrhnje, senf, malo soli, papra i crvene paprike. Čim se svi sastojci umaka povežu (na blagoj vatri), dodajete narezano meso i jelo je gotovo. Meso režete ukoso, na debljinu oko 2 cm.

Uz ovo meso najbolje paše krumpir pire i matovilac. Nevjerojatno ukusan ručak!

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 3.52 (19 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/0