Peanut butter keksi

Jednostavni, hrskavi keksi od kikiriki maslaca, Toliko su fini da ih uglavnom ne možete prestati jesti. Dobri su za svaku prigodu.

peanut butter keksi

Sastojci

  • 112 g maslaca
  • 110 g bijelog šećera
  • 110 g smeđeg šećera (svjetlijeg)
  • 130 g kikiriki maslaca (s mrvicama kikirikija)
  • 1 jaje
  • 160  g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli

peanut butter keksi

Priprema

Istucite maslac dok ne postane kremast, 2 minute. Dodajte smeđi šećer i bijeli šećer, tucite još 2 minute. Umiješajte jaje i kikiriki maslac

 

U posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Umiješajte suhe sastojke u smjesu maslaca od šećera.

 

Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak najmanje 3 sata.

 

Zagrijte pećnicu na 190 ° C: Oblikujte kolačiće: Oblikujte tijesto u kuglice. Stavite kuglice tijesta udaljene oko 3 centimetra na masni papir. Vilicom napravite unakrsni uzorak kao na slici. Pomaže umočiti vilicu u šećer kako se ne bi lijepila za tijesto.

 

Pecite kolačiće na 190 ° C dok ne postanu svijetlosmeđi, oko 9 do 10 minuta. Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite minutu da se ohlade. Nakon 1 minute prebacite kolačiće na rešetku da se potpuno ohlade.

Savjet

Važno je ohladiti tijesto na 3 sata jer to pomaže da keksići da zadrže oblik. 

Slobodno možete napravit 2 - 3 količine ovog tijesta i višak zamrznuti i pripremati po potrebi.

Piše: Sunčica P.