Mirisna maglica za tijelo

Mirisna vodica, cvjetna vodica, ima raznih naziva. Ova je inspirirana gotovim preparatom u trgovini, za koji sam zaključila da ga je vrlo jednostavno napraviti, Naravno, izostavit ću neke alkohole, konzervanse i sastojke čudnih naziva s kojima se više ne opterećujem.

 

Ljeti vam treba osvježenje, tada je maglica rješenje, kako za lice, tako i za tijelo. Ako vam je vruće, poprskajte lice i tijelo, najbolje će vas ohladiti i osvježiti, kako na plaži, tako i u gradu.

 

Mogle bi se raditi razne kombinacije sastojaka, no, ova mi se čini osvježavajućom, hranjivom za kožu, mirisnom. Sve što se kupi tvornički proizvedeno, sadrži umjetne mirise, najčešće vrlo jake i nestvarne, kao što je miris kokosa, što je nemoguće postići prirodnim sastojcima, bez kemije.

 

Mirisnu maglicu možete imati i od samo jednog hidrolata ili neke mirisne tinkture pomiješane s vodom. Ja sam ovu izradila od kokosove vode i još nekih njegujućih sastojaka. Rok trajanja nije par mjeseci sigurno, zbog kokosove vode, no, možete izraditi manju količinu svaki tjedan, a višak kokosove vode popiti. Naravno, ako ste znatiželjni, možete popiti i malo mirisne maglice, u potpunosti je pitka.

maglica

Sastojci

  • 50 ml kokosove vode, organske – njeguje, hrani, hidratizira
  • 5 ml glicerina - hidratizira
  • 10 ml hidrolata različka – djeluje protuupalno
  • 20 ml tinkture limunove korice – osvježava, hladi
  • 10 ml aloa vera gela – njeguje, obnavlja, hladi

Sastojci za drugi verziju

  • 50 ml kokosove vode, organske
  • 5 ml glicerina
  • 20 ml tinkture od ružmarina – osvježava
  • 10 ml aloa vera gela
  • 2 kapi eteričnog ulja ružmarina

Izrada

Sve sastojke osim aloa vera gela ulijte u sprej-bočicu. Aloa vera gel razmutite u posebnoj posudici u malo kokosove vode i ulijte u bočicu. Zatvorite i dobro protresite. Spremno za upotrebu.

 

Koža je nakon upotrebe mirisne maglice meka i vlažna.

maglica

29.06.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/15