Uljni miris

uljni miris

Ako ste ljubitelj prirodne kozmetike, sigurno se zgražate nad današnjim sintetskim mirisima koji se prodaju u obliku parfema, toaletnih voda. Pitate se kome se to uopće sviđa i tko je toliko lud da sve to stavlja na kožu. Ne volite niti na drugima osjetiti one prenapadne, agresivne i rekla bih "smrdljive" parfeme od kojih boli glava. Uopće ne želite kupovati takve gluposti, ali vam mirisi ipak dosta znače...

 

Evo načina na koji ćete dobit relativno jeftin i prekrasan miris. Ako ste početnik u izradi mirisa, onda je ovo idealno za početak. Za sebe sam otkrila da obožavam miris jasmina u naranči. To je veseli, svijetli miris koji spada u visoku notu. Potreban je još miris srednje ili niske note koji bi ustabilio ovaj miris. Dodala sam miris lavande i to je ispala dobra kombinacija. Nešto o osnovama mirisa možete pročitati ovdje.

 

Kokosovo ulje je nešto izvanredno za kožu, tako da osim mirisa dobivate i njegu kože. Uljni parfemi su dobri zato što sprečavaju hlapljenje mirisa, pa su postojaniji. Ne znam kakva bi bila idealna ambalaža za ovakav miris. Trebate nešto što možete nositi u torbici, a kod ulja uvijek postoji opasnost da se prolije. Osim toga ulje se teško nanosi. Zato sam u ovaj recept dodala vosak. Miris traje otprilike 2 - 3 sata.

 

Recept

  • 40 ml kokosovog, nerafiniranog ulja
  • 6 g bijelog voska u granulama
  • 100 kapljica eteričnog ulja jasmin u naranči
  • 30 kapljica eteričnog ulja lavande

 

Vrlo lagano, na najmanjoj vatri zagrijte kokosovo ulje i dodajte vosak da se otopi. čim se otopi, maknite s vatre i promiješajte da se počne hladiti. Dodajte eterična ulja i prelijte u prikladnu zdjelicu.

 

Miris sam napravila za kćerkicu. Stvarno je uživala u ovome...

26.08.2017.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)Kupujem njihovo i eterično ulje ružamrina je odlično!

da li imas iskustva sa et.eljem ruzmarina od MB Travar?

Trebate vosak ako želite kremu.

super, da li se osjeti oko tebe? ovaj moj sa bedemom ne bas, no nisam stavila ni priblizno kapljica et.ulja..... idem kupiti to kokosovo ulje .... mozda vosak ni ne treba, ha?

Miris sam napravila kada sam napisala ovaj članak, dakle negdje u ljeto. Miris koristimo i kćerkica i ja (čak ja više). Čini mi se da to može dugo trajati, nema govora o užeglosti.

da li uzegne kokosovo ulje? koliko je kcerkici trajao parfem? napravila sam u bademovom ulju, malo je masno .... :-)

kupila sam u zatvorenom dijelu Dolca na jednom od onih štandova zdrave hrane. To je inače kokosova mast za jelo, a proizvođač je "Rapunzel", Njemačka. Uopče nema mirisa!

koje i gdje si kupila?

znam da neka kokosova ulja imaju miris. Ovo koje sam ja kupila nema mirisa, ali i da ima, mislim da me ne bi smetalo.

sigurno ima i miris to kokos ulje?!

Oh joj, mislila sam ulje od kokosa ... he he he

pardonček, maslac od kokosa. ....

Da li bas treba biti kokos maslac ili moze i bademovo ulje?

Eterična ulja sam počela kupovati u MB-TRAVAR d.o.o. iz Bjelovara Ulja sa prave kvalitete, domaće proizvodnje i domaće biljke. Bijeli vosak sam kupila u Kemig d.o.o., Zagereb. Ako imate bilo kakav drugi prirodni vosak, bit će odličan.

hmm...ovo mi je super recept...samo me interesuje od kojeg proizvodjaca koristite etericna ulja i gdje se moze kupiti bijeli vosak? Hvala

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/11