Uljni miris

uljni miris

Ako ste ljubitelj prirodne kozmetike, sigurno se zgražate nad današnjim sintetskim mirisima koji se prodaju u obliku parfema, toaletnih voda. Pitate se kome se to uopće sviđa i tko je toliko lud da sve to stavlja na kožu. Ne volite niti na drugima osjetiti one prenapadne, agresivne i rekla bih "smrdljive" parfeme od kojih boli glava. Uopće ne želite kupovati takve gluposti, ali vam mirisi ipak dosta znače...

 

Evo načina na koji ćete dobit relativno jeftin i prekrasan miris. Ako ste početnik u izradi mirisa, onda je ovo idealno za početak. Za sebe sam otkrila da obožavam miris jasmina u naranči. To je veseli, svijetli miris koji spada u visoku notu. Potreban je još miris srednje ili niske note koji bi ustabilio ovaj miris. Dodala sam miris lavande i to je ispala dobra kombinacija. Nešto o osnovama mirisa možete pročitati ovdje.

 

Kokosovo ulje je nešto izvanredno za kožu, tako da osim mirisa dobivate i njegu kože. Uljni parfemi su dobri zato što sprečavaju hlapljenje mirisa, pa su postojaniji. Ne znam kakva bi bila idealna ambalaža za ovakav miris. Trebate nešto što možete nositi u torbici, a kod ulja uvijek postoji opasnost da se prolije. Osim toga ulje se teško nanosi. Zato sam u ovaj recept dodala vosak. Miris traje otprilike 2 - 3 sata.

 

Recept

  • 40 ml kokosovog, nerafiniranog ulja
  • 6 g bijelog voska u granulama
  • 100 kapljica eteričnog ulja jasmin u naranči
  • 30 kapljica eteričnog ulja lavande

 

Vrlo lagano, na najmanjoj vatri zagrijte kokosovo ulje i dodajte vosak da se otopi. čim se otopi, maknite s vatre i promiješajte da se počne hladiti. Dodajte eterična ulja i prelijte u prikladnu zdjelicu.

 

Miris sam napravila za kćerkicu. Stvarno je uživala u ovome...

27.01.2020.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/4