Melem za stopala

Stopala su doslovno naš fizički doticaj sa zemljom. Jako su složena zbog velikog broja malih kostiju, mišića i ligamenata. Izuzetno su važna, a većina nas uzima njegu stopala zdravo za gotovo. Koliko su stopala zapravo važna, trebalo bi ih njegovati više nego lice. Stopala na žalost zatvaramo u neudobne i umjetne cipele, izlažemo ih naporima pa nije čudo što su stopala izložena raznim kožnim bolestima.

Melem za stopala

Rosopas je najbolja biljka za virusna i bakterijska oboljenja kože. Čak djeluje i na kancerogene promjene na koži. Ovaj melem na bazi rosopasa je idealan za njegu kože stopala koju tako često zapostavljamo i dovodimo do ruba izdržljivosti. Melem od rosopasa je jak, konkretan i idealan je za njegu odebljale kože stopala. Melem pomaže kod gljivica na nogama, virusnih bradavica, neurodermitisa i svrbeža kože, žuljeva, lišajeva, kurjih očiju, krasti i čireva. Osim za liječenje svih nabrojanih bolesti koristi se za prevenciju i redovnu njegu stopala.

Sastojci

  • svježi stručak vrhova rosopasa
  • 100 ml kokosovog ulja
  • 7 g pčelinjeg voska
  • 2 male žličice aloa vera gela
  • 10 kapi eteričnog ulja paprene metvice

Melem za stopala

Ubrati mlade vrhove biljke zajedno sa cvjetovima. Biljku ne morate prati.

Melem za stopala

Vrhove biljke narezati i usitniti u blenderu zajedno s kokosovim uljem. Dobivenu kašu staviti da se grije na najblažu temperaturu samo toliko da kokosovo ulje pređe u tekuće stanje. Procijediti sadržaj i dodati granule voska. Na niskoj temperaturi otopiti vosak. Dodati aloe vera gel i eterično ulje metvice. Preliti u prikladne posudice.

 

Ako baš liječite kožu stopala od neke bolesti, napravite jaču koncentraciju rosopasa u kokosovom ulju i nemojte stavljati aloe vera gel niti eterično ulje. Ovaj melem treba koristi samo na čistoj i posušenoj koži stopala. Kod zdrave kože je to nakon tuširanja ili kupanja. Kada se radi o oboljeloj koži, kremu treba primjenjivati češće. Vidi članak Kupka za stopala.

Melem za stopala

05.12.2018.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/4