Srebrna krema

Ova krema nije od srebra niti sa srebrom, već je izrađena s koloidnim srebrom i uljima koja njeguju i pomlađuju. Sam učinak koloidnog srebra je u osnovi antibakterijski, protuupalan, a u ovoj kremi djeluje pomlađujuće na kožu, zateže ju i regenerira, vraća tonus, potencira proizvodnju matičnih stanica, a koža postaje glatka. Koliko sam primijetila, koža se lagano zacrveni nakon upotrebe kreme, što traje možda dvadesetak minuta, no, ja koristim i koloidno srebro u spreju dva puta po licu, prije upotrebe srebrne kreme. Slične učinke daju maska od gline i aspirin-maska, od preprata koje si izrađujem i koristim. Rekla bih, učinak je vidljiv, osjeća se odmah.

 

Drugi sastojak kreme, vrlo učinkovit, je MSM ili metilsulfonilmetan. Kad sam ga tražila u Austriji, i rekla skraćenicu, nije im značila ništa, ali puni naziv jest i kaže se skoro jednako i na njemačkom. To je mineral ljepote, oblik prirodnog sumpora, neophodan u mnogim funkcijama u tijelu. Prvenstveno smanjuje upale u tijelu, ublažava ili otklanja bolove u zglobovima. Na koži djeluje protuupalno, osvježavajuće, također pomlađujuće. S koloidnim srebrom (cs) dobivamo super-pomlađujuću kombinaciju za zrelu kožu.

srebrna krema

Ulje argana i koštica marelice obnavljaju kožu, djeluju protuupalno, a shea maslac njeguje i hrani.

 

Krema hladi, njeguje, smiruje, zateže i osvježava. Moja zamisao upotrebe kreme je nakon izlaganja suncu, da bismo kožu smirili i ublažili eventualno crvenilo. Krema nije namijenjena za sunčanje, već nakon sunčanja, tada više ne izlažete kožu suncu. Prije nanošenja kreme tijelo se može poprskati sa sc u sprej-bočici, a nakon toga nanjeti kremu.

 

Tisućama godina srebro se upotrebljavalo u zdravstvene svrhe. Nekada je u ljekovitoj moći mogla uživati samo aristokracija. Ako i malo proučavate povijest, mogli ste zaključiti kako aristokracija nije oboljevala od kuge, kolere i sl., već samo običan, siromašan puk. Na većini dvorova koristio se srebrni pribor za jelo, a pilo se iz srebrnih pehara.

 

Koloidno srebro se može kupiti kao gotov pripravak, s određenom jačinom izraženom u ppm-ima. Mi imamo svoj generator za proizvodnju cs, u većini slučajeva sa 18 ppm. Generator je bila investicija, no, isplatila se. Svi pijemo koloidno srebro, redovito ujutro i navečer. Djeluje antivirusno, protuupalno, vjerujem da pojačava i imunitet. Treba mi još par mjeseci da vidim napredak, koliko se kod muža i mene smanjuju prehlade i sl. Kad me grlo znalo malo zaboljeti, nakon dvije čašice cs bilo mi je bolje. Najbrži učinak je bio na očima, kad su me pekle i boljele nakon propuha u autu, nekoliko puta poprskati direktno oči bilo je dovoljno da bol i peckanje nestanu.

Sastojci

  • 25 g ulja argana
  • 15 g shea (karite) maslaca
  • 10 g ulja koštica marelica
  • 5 g jojoba ulja
  • 8 g pčelinjeg voska
  • 15 g aloa vera gela, najbolje iz lista (vidi članak), može i gel od crvenih algi
  • 8 g MSM-a
  • 30 g koloidnog srebra, koristila sam sa 18 ppm

srebrna krema

Izrada

Ulja pomiješati u maloj posudi, dodati vosak i otopiti ga na niskoj temperaturi. Kad se smjesa malo ohladi, dodati gel i pomiješati. MSM otopiti u koloidnom srebru u posebnoj posudici. Uliti smjesu ulja i koloidnosg srebra u visoku posudu za miksanje i miksati s jakim štapnim mikserom dok se smjesa ne zgusne i posvijetli. Staviti kremu u posudicu i zatvoriti. Ja ju čuvam na sobnoj temperaturi. Može se koristiti za lice i tijelo.

Piše: Sanja Bregović