Macerat od ružinih latica

macerat od ružinih

Nigdje nisam pronašla recept za taj macerat. Nisam znala što očekivati. Na kraju procesa, jako dugog procesa, jer ja sam macerirala 40 sunčanih dana, nisam ubrojila i one bez sunca, rezultat je ulje predivne boje i ugodnog mirisa, što nije svojstveno maceratima.

 

Oduševljena sam rezultatom, a macerat je sada osnova za predivne kreme zlatne boje, također
za losione za tijelo, o čemu ću uskoro više pisati.

Sastojci

  • 40 g svježih mirisnih ružinih latica (ja sam koristila žute i roze, jer jedino takve i imam)
  • 400 ml domaćeg maslinovog ulja


Latice odvojiti od stabljika. Staviti ih u staklenku i uliti ulje. Pomiješati i ugurati latice u ulje. Dodati još malo ulja da pokrije latice. Staviti na sunce 40 dana, može i na toplo mjesto. Mislim da je ipak najbolje macerirati na suncu, noću stavljati unutra. Ponekad protresti staklenku, ali latice obavezno opet ugurati u ulje. Mijenjat će boju, ali to je normalno. I ulje će mijenjati boju i na kraju poprimiti prekrasnu žutu boju.
Macerat možete koristiti kao ulje za tijelo, možete ga zgusnuti s pčelinjim voskom i napraviti kremu. Ružin macerat odličan je sastojak i u emulzijama i losionima.

24.06.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 4.31 (10 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/2