Kuglofići od mandarina

Originalna sezonska slastica. Voćno tijesto za ove kuglofiće se radi od cijelih mandarina zajedno s korom. Mandarine se malo prokuhaju i usitne u kašu. Kaša se dodaje tijestu i peku se mali kuglofići. U tijesto se dodaje i malo kokosovog brašna. Odlična kombinacija mandarina i kokosa!

kuglof od mandarina

Sastojci

  • 5 ili 6 mandarina
  • 100 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 100 g kokosa
  • 1 vrećica praška za pecivo
kuglof od mandarina

Mandarine cijele, s korom prokuhajte tako da ih stavite u hladnu vodu. Kad uzavru, kuhajte ih oko 2 minute. Ovim postupkom  čistite koru od pesticida na kori. Operite ih i ponovite postupak kuhanja. Kad ste ih opet prokuhali, iscijedite vodu i sameljite ih štapnim mikserom ili u blenderu.

kuglof od mandarina

Tucite jaja i šećer, dodajte im mljevene mandarine, omekšani maslac, brašno + prašak za pecivo, kokos.

kuglof od mandarina

Tijesto će biti dosta rijetko, no to vas ne treba zabrinjavati.

kuglof od mandarina

Smjesu nalijte u male kalupiće. Danas zaista postoje maštoviti silikonski kalupići raznih oblika. Bit će dobro što god veseli vas i vašu obitelj. Pecite kuglofiće na 180 °C oko pola sata. Čačkalicom probajte probosti tijesto kako bi se uvjerili da je gotovo.

Posipate kokosom ili šećerom u prahu.

 

Istu stvar možete napraviti i od naranči. Ovo je odličan način za izradu sočnog, voćnog tijesta. Shvatila sam su ovi kalupi za kuglofiće jako praktični. U sredini tijesta ostaje rupa, idealna za neki domaći pekmez ili žele. Ja sam punila želeom od dunja. Bilo je izvanredno!

kuglof od mandarina

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



koliko dugo se pece i na kojoj temperaturi?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/12