Krema za ruke

krema za ruke

U zimsko doba važna je zaštita i njega ruku. Ovo je moj recept s kojim sam jako zadovoljna. Osim njege s kremom pogledajte i cjelokupni članak o njezi ruku i izradi pilinga za ruke.

Kremu za lijepe i njegovane ruke je jednostavno izraditi od već poznatih sastojaka. Koža će biti njegovana, glatka i nahranjena prirodnim sastojcima.

 

krema za ruke

Sastojci

  • 25 ml macerata lavande (radi se kao i bilo koji drugi macerat)
  • 25 ml ružinog macerata
  • 10 ml ulja avokada, hladno prešanog
  • 10 ml ricinusovog ulja, hladno prešanog
  • 10 g pčelinjeg voska
  • 30 ml glicerina
  • 5 ml aloa vera gela, bez parabena
  • 6 kapi eteričnog ulja lavande
  • 3 kapi eteričnog ulja čajevca

Priprema

Ulijte glicerin i aloa vera gel u neku zdjelicu ili čašu i pomiješate ih žličicom. Ulja ulijte u malu posudu u kojoj ćete ih zagrijati. Zagrijte ulja na oko 70 ̊ C najviše. To možete izmjeriti termometrom ako ga imate. Na toj temperaturi nećete uništiti hranjive sastojke ulja. Ako nemate termometar, zagrijte ulja na niskoj temperaturi minutu-dvije, umiješajte vosak i čim se počne otapati, isključite dovod topline ili maknite posudu sa štednjaka. Miješajte dok se vosak u potpunosti ne otopi.

Sad je potrebno neko vrijeme miješati ulja da budu samo topla. Kad se počnu zgušnjavati, ulijevajte polako smjesu glicerina i aloa vera gela u ulje i dobro miješajte žličicom. Krema će se brzo stisnuti, zato ju odmah stavljajte žličicom u lončiće i pustite da se ohladi, tek ju onda zatvorite.

31.08.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Kss, uz recepte nekih krema imate tu mogućnost. Poz!

Kad sve ovako dobro pravite, možemo li kupiti kremice od Vas:)))

Op, ispadne 115 ml kreme.

kolika količina kreme dođe od ovih sastojaka?

Krema isprobana...hvala na rcp

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/9