Krem juha od tikvica

Ovo je možda najbolja krem juha. Jednostavna je, prirodna, savršeno kremasta i ukusna. Ova juha mi je bila otkriće prošlog ljeta. Imala sam dosta tikvica i trebala sam recept koji ih obilno koristi.

juha od tikvica

Sastojci

  • voda
  • 1 žlica vegete Natur ili domaćeg usoljenog povraća
  • nekoliko tikvica
  • 1 krumpir

Krumpire i tikvice krupno nasijecite i stavite kuhati u vodu.  Začinite vodu usoljenim povrćem ili vegetom. Tikvica treba biti puno više od krumpira. Krumpir je tu jer daje kremastu teksturu krem juhi. Vode dodajte toliko da povrće gusto pliva u vodi. Količinu krem juhe procijenite prema svojim potrebama. Mali dio tikvica sačuvajte za kraj. Taj dio tikvica ćete sitno nasjeckati i to će plivati u juhi. Hrskavi komadići sirovih tikvica odlično pristaju ovoj juhi. Uživajte, ova juha je božanstvena.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/16