Keks 25

Možete odmah pogađati zašto se tako zovu. Pa da, svi sastojci počinju s 25. Ne možete pogriješiti i zaboraviti. 

 

Keksi su od zobenog brašna i oraha. Povezuje ih maslac, jaje i nerafinirani šećer od šećerne trske. Taj šećer daje onu specifičnu ljepljivu konzistenciju. Zobeno brašno je bezglutensko pa možemo reći da su ovo bezglutenski keksi. Ipak, zbog uvjeta proizvodnje u zobenom brašnu se mogu pronaći tragovi pšenice.

zobeni keksi

Sastojci

  • 25 dag zobenog brašna
  • 25 dag mljevenih oraha
  • 25 dag svijetlog šećera od šećerne trske
  • 25 dag maslaca
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 1 mala žločica sode bikarbone

zobeni keksi

Suhe sastojke dobro pomiješajte i dodajte jaje i omekšali maslac. Umijestite tijesto i od tijesta radite kuglice koje stavljate na masni papir. Drškom nekog kuhinjskog alata napravite središnju rupicu koju ćete nakon pečenja puniti pekmezom od marelice.

keksi 25

Ovako to izgleda nakon pečenja. Najviše mi se sviđa način na koji se ovi keksići raspuknu!

Piše: Sunčica P.