Kantarion krema

Nakon faze izrade kantarion ulja, možete izrađivati kreme i kozmetiku. Ulja se teže nanose na kožu, jer se sve previše zamasti. Zato su kreme idealne. Za informaciju o izradi ulja i ljekovitosti vidi prijašnje članke:

Izrada ulja gospine trave

Ljekovitost gospine trave

 

Kada shvatite koliko je ulje gospine trave ljekovito i djelotvorno za kožu, onda ćete shvatiti i vrijednost ove kreme. Dok sam izrađivala kremu, nisam dopustila da mi propadne niti jedna kapljica tog sastojka. Svaku posudu sam obrisala rukom i odmah se namazala po tijelu. Ljetno je doba i bila sam sva izbodena od koje kakvih kukaca. Mazanje mi je ubrzo smirilo kožu. Osim izuzetne ljekovitosti, krema savršeno izgleda. Mogu reći da mi je to najljepša krema.

Slučajno sam za ovu priliku imala kupljen bijeli vosak u granulama. Mislila sam da će to za ovu priliku biti dobro, jer će svijetla boja voska najmanje narušiti predivnu crvenu boju.  Vosak u granulama je lakše izvagati i lako možete dodati ako fali. Inače, taj bijeli vosak je rafiniran kako bi imao bijelu boju. Mislim da je svakako ljekovitiji onaj žuti, domaći vosak jer je punog sastava. Za ovu priliku sam ipak napravila tako.

 

Za miris sam dodala 20-ak kapljica eteričnog ulja lavande. Ne radi se samo o mirisu. Lavandino ulje je izvanredno ljekovito za kožu i jedno je od rijetkih ulja koje se direktno stavlja na kožu.

kantarion krema

Recept

  • 1 dl kantarion ulja
  • 8 g bijelog voska u granulama
  • eterično ulje lavande za miris

 

Kremu izrađujete klasično. Najprije si odredite posudice koje morate napuniti. Ja sam imala dvije posudice po 50 ml. To znači da sam stavila 1 dl kantarion ulja da se blago zagrije. Naravno, na najmanju moguću vatru. Ubacila sam vosak i čim se istopio, maknula s vatre. Umiješala sam eterično ulje lavande i prelila u posudice.

 

Krema je ispala san snova. Krema mi služi za mazanje po cijelom tijelu i svima ukućanima sam izradila po jednu. Ako nekom poklonite takvu kremu, onda je to zaista izuzetan poklon.

Piše: Sunčica P.