Čokoladni narancini

Čokoladni narancini su najukusniji narancini. Kombinacija čokolade i naranče je inače jedna on najboljih kombinacija. Pri tome birajte čokolade s velikim udjelom kakaa. Kako pametno kupovati čokolade pročitajte u članku.

 

Umjesto običnog, bijelog šećera koristila sam šećer breze. Brezin šećer ili ksilitol je okusom i izgledom sličan običnom šećeru, ali tu svaka sličnost prestaje. Ksilitol ima dvaput manje kalorija, nizak glikemijski indeks, dobro opskrbljuje organizam energijom, čuva zube, kosti, kožu i probavni sustav. Ovaj prirodni zaslađivač čuva zube za razliku od običnog šećera. Za čokoladne narancine brezin šećer je idealan zato što ima fin i delikatan okus. Čokoladni narancini s brezinim šećerom postaju još ukusniji.

Sastojci

  • kora od 1 kg naranči (domaćih, nešpricanih)
  • 1 do 2 čaše šećera
  • voda
  • 10 dag čokolade
  • 50 g maslaca
  • šećer breze za posipanje

čokoladni narancini

Naranče operite i ogulite. Koricu narežite na trakice i stavite u plitku zdjelu. Zdjelu napunite vodom tako da su korice potopljene. Pustite da prokuha i kuhajte barem 3 minute. Iscijedite i ponovite postupak još dva puta. Dakle, opisani postupak radite ukupno 3 puta. Na kraju u istoj zdjeli zakuhate šećer u 1/2 čaše vode i ponovo stavite korice. Kuhate sve skupa dok korice ne omekšaju (barem 45 minuta). Vadite ih van i posipate brezinim ili kristal šećerom. Pustite da se korice suše barem koji dan na masnom papiru. Kada se korice osuše, spremne su za čokoladni dio. Dio korica umačete u smjesu rastopljene čokolade i maslaca. Možete ih umakati cijele ili do pola. Ostavite ih da se suše na masnom papiru i poslije pospremite. Najfinija zimska grickalica!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)šđčćž

Svaki put promijenite vodu.

Da li se posle 3 kuvanja od 3 minuta, šećer zakuvava u vodi u kojoj su se 3 puta kuvale "trakice" ili se šećer zakuvava u novoj vodi..?

ovo je jedan absolutno najbolji blog

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/17