Žuta maska za lice

žuta maska

U ovo vruće, ljetno vrijeme koža lica zahtijeva posebnu njegu, pogotovo ako boravimo dulje na suncu, a i zbog jačeg znojenja. Ova  će maska dati koži svježinu, zategnuti ju, suziti pore. Namijenjena je prvenstveno masnoj koži, no i oni s mješovitom mogu ju koristiti.

 

Ova maska čini čuda na koži. Dozvolit ću si to reći. Imala sam na licu par potkožnih prištića. Nije mi bilo ni na kraj pameti da će ih maska, jednostavno, izbrisati! Naravno, sastojci u maski učinili su svoje! Bila sam zadovoljna rezultatima – koža meka, zategnuta, glatka, zlaćane boje! Definitivno maska za svaki tjedan, vrijedi se malo potruditi.

Maska se na licu mora posušiti i stvrdnuti!

žuta maskaSastojci:

 • 1 žlica soka od svježe mrkve– naribate mrkvu i istisnete rukom sok – prepuna  betakarotena, sastojka vrlo učinkovitog u njezi kože.
 • 1 žličica ulja avokada, nerafiniranog, upotrijebiti možete također ulje lješnjaka ili makadamije – njeguje kožu, odlično se upija, ne masti ju.
 • 1 – 2 žličice bijele kaolinske gline – sužava pore, čisti kožu, na sebe veže nečistoće, puna je minerala neophodnih za zdravlje kože.
 • 1 žličica macerata kurkume– izradite ga od organske kurkume u prahu, 10 g praha na 100 ml maslinovog ulja, neka stoji par tjedana na suncu, zatim se procijedi. Možete koristiti i neki drugi macerat, dok još niste izradili taj od kurkume, recimo, macerat od nevena. Kurkuma sadrži jako puno antioksidanata, zbog toga smatram da je, osim za jelo, odlična i za njegu kože.
  • par kapi soka od limuna – pomaže kod neujednačenog tena i pjegica,  lagano će zakiseliti kožu. PH zdrave kože je između 5.5 i 6.8, što je u području kiselog.

Priprema

 

 1. Sve sastojke pomiješajte u zdjelici. Maska mora biti rijetka, da je možete lagano razmazivati po licu, koristite vaticu.  Možete nanijeti i deblji sloj, samo će se tada maska dulje sušiti. Izbjegnite kapke i usne.
 2. Masku nanesite i na vrat i dekolte.
 3. Ostavite ju 10-15 minuta, odnosno, dok se ne stvrdne.
 4. Isperite ju toplom vodom i lice obrišite papirnatim ručnikom. Platneni ne biste mogli oprati nakon upotrebe.
 5. Lice dodatno očistite vaticama umočenim u neki tonik. Nanesite kremu ako je potrebno. Na područje oko očiju nanesite kremu namijenjenu za to.

Piše: Sanja Bregović