Losion od jaglaca

Na livadama se pojavio jaglac i prilika je da napravite nešto što će regenerirati i očistiti vašu kožu. Slabo vjerujem industrijskim losionima. Čak mislim da je to općenito nepotreban proizvod. Pristajem samo na ovaj način pripremljen losion, jer je apsolutno prirodan. Djeluje protiv bora i pjegica. Svaka preporuka za ovo!

jaglac

Losion od jaglaca

  • 6 žlica svježih cvjetova jaglaca
  • 1 dl 70%-postotnog alkohola
  • 3 dl destilirane vode

 

Cvjetove jaglaca s čaškom i stabljikom preliti kipućim destiliranom vodom te pokriveno ostaviti nekoliko sati. Umiješati alkohol te zatvoreno ostaviti da odstoji 7-10 dana, uz povremeno protresanje. Losion procijediti i čuvati u tamnoj staklenoj bočici.

15.02.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/11