Maske, tonici, ulja

Pregledajte niz recepata za pripremanje macerata biljaka. Macerati su bitna komponenta prirodne kozmetike i nešto što svatko može napraviti kod kuće. Biljke koje su vam drage uglavnom možete macerirati i na temelju toga izarđivati kozmetiku. Mislim da je biljke najbolje macerirati na suncu, ono uništava sve mikroorganizme i bakterije koji bi bili krivci za kvarenje ulja, a i sunčeva energija tada se nalazi u tom ulju, pa je to još jedan od razloga za odličan učinak ulja. Zbog toga vjerujem samo svojim maceratima, za kupljene ne znam kako su dobiveni i kakvo je bazno ulje korišteno. Možete kupiti gotove macerate, no, najveći ih je izazov napraviti kod kuće. Proces traje 40 sunčanih dana, rezultat su ulja predivne boje, ne moraju biti ugodnog mirisa, nije ni bitno, ljekovita su, mogu se direktno koristiti za njegu tijela. Savršena sirovina za izradu losiona i krema.

 

Pogledajte niz recepata s desne strane za razne biljne losione, tonike, maske...

Poznato je da je voće idealno za kožu. Voće pomlađuje, odnosno voćne kiseline nakon redovite upotrebe izglađuju sitne bore. Voće hrani kožu, jer sadrži niz vitamina i minerala. Za izradu maske koristite isključivo neprskano voće, svoje, domaće ili iz ekološkog uzgoja. Kako vam je potrebna vrlo mala količina, masku možete izraditi kad jedete neko voće, onako, usput.

 

Koži je potrebna hrana izvana, jednaka hrani iznutra, naravno, ako se pravilno hranite.
Sastojke za maske ljepote možete naći u svojem voćnjaku ili kupiti neprskano voće/povrće.

03.12.2016.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 4.0 (3 glas(a)/ova)Jelena, dosta eksperimentiram s kremama, tako i dođem do rješenja, isprobavam na sebi i ukućanima. Još više mi znače i iskustva kao što je Vaše. Hvala Vam.

Hvala puno na odgovoru,jako ste ljubazni i mnogo mi pomazete u nedoumicama.Presrecna sam sto mogu da vam se obratim za savjet,jer ste veoma upuceni u probleme sa kozom.Probala sam cerki da lijecim ekcem sa melemom od zimskog macerata ali je jako pece,pomogla joj je krema za ispucalu kozu,sve se zamirilo za dva dana.

Jelena, ne znam za c-vit.u tekućem stanju. Osobno, ne bih stavljala takav c-vit.na lice, to je kiselina. Moglo bi doći do crvenjenja i sl.

Jelena, zato se i zove zimski macerat, macerira se zimi, na toplom mjestu u stanu, na radijatoru, recimo. Bilje se koristi suho, kako ne bi bilo vode, koja potiče kvarenje.

nasla sam serum za lice u kojem se koristi vitamin c u prahu u kombinaciji sa vitaminom e i glicerinom,bojim se da vitamin c brzo oksidirai da li moze da se koristi u tecnom stanju ima u ampulama u apoteci.

Pravim zimski macerat,koliko je dobar kad nema suncanih dana,biljke sam sama ubrala i osusila ,stavljam ih u vecoj kolicini nego sto je navedeno u extra virgine maslinovo ulje Divela iz prodavnice.Jer mi je domace mnogo jako (jako mirise)kao da je uzeglo,pokvareno.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/7