Maske, tonici, ulja

Pregledajte niz recepata za pripremanje macerata biljaka. Macerati su bitna komponenta prirodne kozmetike i nešto što svatko može napraviti kod kuće. Biljke koje su vam drage uglavnom možete macerirati i na temelju toga izarđivati kozmetiku. Mislim da je biljke najbolje macerirati na suncu, ono uništava sve mikroorganizme i bakterije koji bi bili krivci za kvarenje ulja, a i sunčeva energija tada se nalazi u tom ulju, pa je to još jedan od razloga za odličan učinak ulja. Zbog toga vjerujem samo svojim maceratima, za kupljene ne znam kako su dobiveni i kakvo je bazno ulje korišteno. Možete kupiti gotove macerate, no, najveći ih je izazov napraviti kod kuće. Proces traje 40 sunčanih dana, rezultat su ulja predivne boje, ne moraju biti ugodnog mirisa, nije ni bitno, ljekovita su, mogu se direktno koristiti za njegu tijela. Savršena sirovina za izradu losiona i krema.

 

Pogledajte niz recepata s desne strane za razne biljne losione, tonike, maske...

Poznato je da je voće idealno za kožu. Voće pomlađuje, odnosno voćne kiseline nakon redovite upotrebe izglađuju sitne bore. Voće hrani kožu, jer sadrži niz vitamina i minerala. Za izradu maske koristite isključivo neprskano voće, svoje, domaće ili iz ekološkog uzgoja. Kako vam je potrebna vrlo mala količina, masku možete izraditi kad jedete neko voće, onako, usput.

 

Koži je potrebna hrana izvana, jednaka hrani iznutra, naravno, ako se pravilno hranite.
Sastojke za maske ljepote možete naći u svojem voćnjaku ili kupiti neprskano voće/povrće.

03.12.2016.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/14