Bundeva protiv akni i prištića

bundeva protiv akni i prištića

Ako niste znali, bundeva je ljekovita. Ljekovita je kao namirnica, ali se njena ljekovita svojstva koriste i za vanjsku primjenu. U posljednje vrijeme i kozmetička industrije primjenjuje stara znanja, pa se u mnogi kozmetički proizvodi temelje upravo na bundevi.

 

Bundeva utječe na regulaciju žlijezda lojnica i odavna se koristi za umirenje upaljene kože lica te pri pojavi akni i mitesera. Beta-karoten (vitamin A) kojim obiluje, potiče izmjenu tvari u koži. Ekstrakti bundeve nalaze u mnogim kozmetičkim linijama za njegu problematične mladenačke, te općenito nečiste i masne kože.

Sastojci

  • pire od bundeve

Vrlo jednostavnu, a ništa manje djelotvornu masku, možete pripremiti i sami kod kuće. Koristite ovo jesensko razdoblje upravo za ovakve maske.

Od mesa bundeve napravite pire i primijenite ga kao masku za njegu masne kože sklone upalama i aknama. Ova maska će očistiti i suziti proširene pore kože lica, a koža će dobiti potrebne vitamine i minerale. Masku rasporedite po licu i pustite da djeluje petnaestak minuta.

Ostatak bundeve možete koristiti za razna ukusna jela. Na primjer, vidi recept.

07.10.2017.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)da, naravno, sirova

Da li se bundeva koristi sirova kad sepravi ovaj pire?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/1