Vosak za kosu

Razlika između voska i gela za kosu je ta da se vosak ne suši na kosi. Gel ili pjena su na bazi vode pa se vremenom posuše i fiksiraju kosu. Vosak ne fiksira kosu i služi da oblikujete i naglasite frizuru. Vosak koristite za oblikovanje šiški, naglašavanje pramenova. To će vašoj kosi dati živahan i prirodan izgled.

 

Kako postići neuredan, lepršav ili neobavezan izgled kose? Prstima uzmite vosak i prođite kroz kosu po dijelovima koji se najviše suše ili koje želite istaknuti. Stisnite kosu u šaku kako bi kosu opustili i dali joj prirodan pad. Nastavite oblikovati kosu sve dok ne dobijete željeni izgled. 

vosak za kosu

Voskom ćete dodatno nahraniti kosu. Upravo zato sama izrađujem ovaj preparat. Jedino prirodni sastojci mogu dati pravi efekt. Ricinusovo i kokosovo ulje su idealna ulja za kosu. To su gusta, hranjiva ulja idealna za zdravlje kose i  naglašavanje pramenova. Dodatak eteričnog ulja ružmarina i ricinusovo ulje odlično i blagotvorno djeluju na vlasište pa slobodno vrhovima prstiju možete izmasirati i vlasište. Pri tome pazite da vam prsti ipak nisu premasni.

Sastojci

  • 50 ml ricinusovog ulja
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 8 g pčelinjeg voska
  • 20 kapi eteričnog ulja ružmarina

vosak za kosu

Najlakše vam je da koristite vatrostalnu čašu i u istoj količni stavite ricinusovo i kokosovo ulje, otprilike po 50 ml svakog.

vosak za kosu

Zagrijte ulja u duploj posudi i dodajte vosak. Na blagoj temperaturi otopite vosak. Miješajte malim mikserom kako bi pospješili otapanje. Čim se vosak otopi, maknite s vatre i dodajte eterično ulje ružmarina.

vosak za kosu

Preselite u prikladnu zdjelicu i koristite.

Piše: Sunčica P.