VETIVER, Vetivera zizanoides

Porodica: Poaceae. Zemlja porijekla: južna Indija, Indonezija, Šri Lanka, Reunion, Filipini, Komorski otoci, zapadna Afrika, Južna Amerika (niska mirisna trava).

Djelovanje

antiseptik, antispazmodik, depurativ, sedativ, stimulira cirkulaciju, pomaže u proizvodnji crvenih krvnih tjelešaca, tonizira.

Indikacije

akne, porezotine, masna koža, artritis, mišićni bolovi i grčevi, reumatizam, depresija, nesanica, preporuča se svakome tko je pod stresom.


13.08.2012.

Piše: Enia P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/17