Vanilija mak kocke

Ako tražite neki fini kolač s makom, našli ste pravog kandidata. Spoj jako fine vanilija kreme i mak biskvirta određuju ovaj desert. Krema se radi od žutanjaka i pudinga, a biskvit od bjelanjaka, maka i brašna. Svaki sastojak je divno uklopljen i iskorišten, a postupak je jednostavan.

 

Recept je primjenjiv i na druge sjemenke poput oraha, badema i slično. Možete eksperimentirati s raznim vrstama šećera kako bi oplemenili ovaj kolač. Ljubitelji maka ovdje su došli na svoje.

kolač od maka i vanilije

Sastojci

  • 8 bjelanjaka
  • 130 g glatkog brašna
  • 120 g mljevenog maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
Krema
  • 8 žumanjaka
  • 7 dl mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 160 g šećera
Glszura od čokolade
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 3 žlice ulja

Postupak

Pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i mljeveni mak, a bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Suhe sastojke malo po malo dodajte u bjelanjke i lagano miješajte.

 

Smjesu za biskvit izlijte u pleh, malo protresite i stavite peći.  Pecite na 180°C dok se biskvit ne počne odvajati od rubova. 

 

Mlijeko zagrijte na štednjaku i dodajte mu dvije vrećice pudinga u prahu. Nastavite grijati lagano miješajući.  Žumanjke istucite sa šećerom te ulijte u smjesu mlijeka i pudinga. Nastavite miješati dok se krema ne zgusne. Kremu ostavite da se ohladi. 

 

Kremom premažite biskvit od maka te je ukrasite s čokoladnom glazurom. Kolač ohladite u hladnjaku te izrežite na kocke. 

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/14