Kolač od maka i jabuka

Sastojci

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g mljevenog maka
  • 1 dl ulja
  • 40 g griza
  • 1 vanilin
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 naribane jabuke (400 g)
  • 3 žlice mlijeka
  • za glazuru, 100 g čokolade i 50 g maslaca

kolač od maka i jabuka

Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.

 

Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20x30 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.

 

Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.

Piše: Sunčica P.