Uljni regenerator

uljni regenerator

Preparat za njegu noktiju i njegu kožice oko noktiju

 

Preparat potpuno beznačajan za većinu žena, vjerujte. Meni ne, jer ne spadam u tu većinu. Godinama njegujem svoje nokte, ne pretjerujući s lakiranjem, pa tako ni s acetonom. No, ipak, nakon manikure je potrebna dodatna njega, a regenerator je odlična stvar. Možemo to nazvati i uljem za nokte, kako god. Preparati dostupni u trgovinama uglavnom su skupi, naručujete li od nekog proizvođača, još i skuplji. Nađe se i dobrih, no, uglavnom je baza svima sojino ulje. Sojino ulje je jeftino, uz to dobiveno od genetski modificirane soje. Ona je sastojak mnogih preparata za njegu, kao, uostalom, i gotovih prehrambenih proizvoda.

 

Sami možete lako izraditi regenerator, koristeći ulja koja imate ili nabavite nekoliko vrsta koje onda možete koristiti za sve druge preparate vlastite izrade. Tako i ja radim, nema potrebe kupovati previše vrsta ulja. Sami možete izraditi macerate, pa kombinirati.

 

Poseban mi je užitak bio izraditi ovaj regenerator. Ne samo zato što je jednostavna izrada, nego zato što sam nabavila male bočice od 10 ml, zamislila sam ih napuniti regeneratorom i pokloniti dragim osobama, naravno, ženskim osobama. Kad izračunate cijenu jedne bočice uljnog regeneratora, smiješna je, jer bočica košta više od ulja u toj bočici.

Jednostavno, volim male stvari, a volim ih i poklanjati. Koliko te osobe cijene te poklone, sasvim mi je svejedno, jer meni to pričinjava zadovoljstvo: više poklona – više zadovoljstva, jednostavna formula kao i za ovaj regenerator.

Sastojci

  • 2 žličice macerata od lavande, može i ružinog, njeguje kožu i nokte
  • 2 žličice ulja od avokada, hrani kožu, dobro se upija, ne masti
  • ½ žličice ricinusovog ulja, omekšava kožu
  • 1-2 kapi eteričnog ulja lavande , daje ugodan miris, što nije nužno. Uljima se miris ne može osjetiti na koži, jer se stavlja vrlo mala količina.

uljni regenerator

Priprema  

Pomiješajte ulja u maloj, uskoj posudi i ulijte u staklenu bočicu od 10 ili 20 ml. Količine ulja odredite proporcionalno na recept kako bi dobili željenu količinu regeneratora. Zatvorite bočicu čepom/kistom. Kist će vam trebati da nanosite vrlo malu količinu ulja po kožici. Nakon par minuta upijanja razmažite ulje i po noktima. Ruke vam neće biti masne, jer nanosite vrlo malu količinu ulja. Nakon toga ne možete lakirati nokte. Dobro je njegovati tako kožicu i nokte nakon što ste očistili lak s noktiju ili nakon što ste nokte nalakirali i lak dobro osušili.

28.07.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/12